Volvo Børsnoteres

Volvo XC 90 T8R 399x266 1v - Volvo Børsnoteres

Volvo vil børsnoteres

Volvo, der er ejet af kinesiske Geely, er på vej til at blive børsnoteret. En gruppe af svenske institutionelle investorer har købt nyligt udstedte præferenceaktier for 3,6 milliarder kroner, som til dels udvander Kinas Zhejiang Geely Holdings 100 procents ejerskab.

– Aktiesalget er endnu et skridt mod opfyldelsen af Volvos ambition om at blive et børsnoteret selskab, lyder det fra virksomheden i en pressemeddelelse.

Hvorfor blev Volvo børsnoteret?

Stigende salg og overskud hos Volvo har gennem det seneste års tid ført til spekulationer om, at en børsnotering lurede i horisonten, men så sent som tidligere i denne måned afviste Geely, at der var nogle umiddelbare planer om en børsnotering af Volvo.

Læs mere i denne pressemeddelelse fra Volvo.

Solide svenske købere

Pensionsfondene AMF, First Swedish National Pension Fund (AP1) og forsikringsselskabet Folksam har købt de præferenceaktier, der på et senere tidspunkt kan konverteres til børsnoterede aktier.

Volvo solgte 473.528 biler i perioden fra januar til slutningen af november, hvilket er syv procent flere end i den samme periode sidste år. Salget blev godt hjulpet af stor efterspørgsel efter den nye XC 90, som er den første model, der er udviklet under det nye Geely-ejerskab. Volvo er dermed på vej mod sit tredje år i træk med rekordhøjt bilsalg.

Geely købte Volvo af Ford i 2010.

Bilen på billedet er en Volvo XC 90 model T8 R

Related Post