Data bliver fremtidens olie

Automobility Intel Brian Krzanich 300x200 1v - Data bliver fremtidens olie

Chip-producenten Intel investerer 1,7 milliarder kroner i teknologien bag de selvkørende biler.

”Data bliver fremtidens olie.” Det forudser Brian Krzanich, der er øverste chef for computerchip-producenten Intel.

Krzanich talte på den nys overståede amerikanske bilmesse AutoMobility LA og udover at love massive investeringer i ny selvkørende teknologi, så forudsagde han også, at data bliver fremtidens olie forstået på den måde, at data fremover bliver en lige så afgørende faktor i en bil, som olie er det i dag.

Intel-chefen siger, at de kommende investeringer primært skal fokusere på forbundne enheder – i bred forstand kendt som Internet of Things.

Hvad betyder dette for transportsektoren?

Når det gælder transportsektoren, så vil de forbundne enheder som eksempelvis selvkørende biler generere så absurd store mængder data, at det vil kræve den nyeste og skarpeste teknologi at håndtere disse kolossale datamængder.

Intel Capital, der kommer med pengene, vil koncentrere indsatsen om områder, hvor teknologien kan forbedre sikkerheden, mobiliteten og effektiviteten til en så lav pris og lille risiko som muligt.

En selvkørende bil, som opfatter verden omkring sig, kræver masser af avanceret teknologi som for eksempel et udvalg af sensorer, kameraer, radarer og selvfølgelig software. Der bliver masser af data, der skal behandles, hvilket kræver masser af software.

4000 gigabyte om dagen

En gennemsnitlig person genererer ifølge Intel omkring 650 MB data hver dag her i år 2016 ved sin brug af computer, smartphone og såkaldt ’wearables’, det vil sige bærbar elektronik som for eksempel briller med indbygget kamera, tøj med indbygget elektronik, virtuel reality-masker og forskelligt navigationsudstyr. I 2020 vil det tal være vokset til halvanden GB data pr. dag.

Hvis nogen synes det lyder af meget, så spids ørerne. En selvkørende bil vil generere i omegnen af 4.000 GB data pr. dag! Det betyder, at hver eneste selvkørende bil vil generere data svarende til, hvad knap 3.000 personer genererer, hævder Eksperten

En åben teknologi

Annonceringen på den amerikanske bilmesse kom i kølvandet på offentliggørelsen af Intels partnerskab med bilproducenten BMW og sensorproducenten Mobileye.

De tre virksomheder planlægger at have en selvkørende bil på gaden i 2021. De har endvidere en idé om at gøre teknologien åben – altså en teknologisk platform, som kan bruges af andre bilproducenter eller delebils-virksomheder.

Der er ikke mange andre detaljer ude omkring dette projekt udover, at Intel putter hundreder af medarbejdere og godt 1,7 i milliarder kroner ind i den ene ende, og så skulle der gerne komme en selvkørende bil ud i den anden ende om fem år.

Skal du have nye sommerdæk på din bil? Hos Biløens Autoservice er vi specialister i dækskifte, som vi udfører til en billig pris!

Related Post